Scholen

Bestellen Kunstwerken

Vanaf 15 maart kunnen de kunstwerken besteld worden. Lees hier hoe dat gaat.

Aan de slag

Laat je inspireren door de Kinderkunstweek! Cultuureducatie met kwaliteit is niet ingewikkeld en tijdrovend te zijn, want wij hebben het voorwerk gedaan.

Tijdens de jaarlijks terugkerende KKW richten we ons op kinderen in de basisschoolleeftijd. Ieder jaar met een nieuw aansprekend thema en de mogelijkheid voor kinderen om zelf een exclusief kunstwerk te kopen.

Deelname

Meedoen met de KKW?
Als je meedoet, krijgt de school een compleet pakket in huis met materiaal én een inlogcode. Lees ook de folder met verdere uitleg over de KKW.

Aanmelden kan hier 
Na aanmelden zorgen wij voor tijdige levering van een compleet pakket. Dit pakket is gratis voor scholen die vallen onder besturen die de KKW financieel steunen.

Wat zit er in het Kinderkunstweekpakket?

 • Ideeënboek met verwerkingslessen en meer.
 • Het kunstwerk dat kinderen kunnen bestellen met de Bestelkaart – deze kaart is deel van de Kinderkunstkaart.
 • Voor alle kinderen een Kinderkunstkaart met uitleg voor de ouders.
 • Snel-aan-de-slag-folders voor de leerkrachten en medewerkers van de BSO.
 • KKW-posters.
 • Boekenposter met tips.
 • Inlogcode om toegang te krijgen tot het Digitaal Klaslokaal.

Het Digitaal Klaslokaal

In dit Lokaal is alles te vinden voor wie mee wil doen met de KKW.

 1. Een deel van dit Lokaal is toegankelijk voor iedereen. Daar vind je 10 Kinderkunstopdrachten voor school en thuis en een preview van een les Kijken naar Kunst.
 2. Deelnemende scholen hebben met hun inlogcode toegang tot:
 • 35 korte lessen Kijken naar kunst, voor kinderen van groep 1 t/m 8.
 • 4 x 5 verdiepende lessen bij de vier subthema’s.
 • Bij alle lessen een doorklik naar de digitale versie van het Ideeënboek.

Activiteiten

Hier bieden professionele kunstaanbieders activiteiten aan die zorgen voor een bijzondere aanvulling op en verdieping van het Kinderkunstweekpakket. Kunstaanbieders sluiten aan bij het thema van de Kinderkunstweek.

Op school of op locatie?
Kunstaanbieders kunnen hun aanbod realiseren in hun eigen atelier, galerie, in een museum of bibliotheek. Maar ook kunnen ze naar school komen. Scholen hebben budget voor het betalen van een vergoeding en kunnen gebruik maken van de gratis cultuurbus  om op een locatie verderop te komen. Contactgegevens van kunstaanbieders staan op de website.

De Kinderkunstkaart
De Kinderkunstkaart is alleen beschikbaar voor de deelnemende scholen. Deze kaart bestaat uit twee delen: de bestelkaart waarmee kinderen een kunstwerk voor €10,00 kunnen bestellen via de school. Met het andere deel van de kaart kunnen kinderen in hun vrije tijd gebruik maken van het activiteitenaanbod. Op de kaart staat informatie en uitleg voor de ouders en/of verzorgers.

Corona
We verwachten dat ook tijdens de Kinderkunstweek 2021 nog meer of minder coronaregels zullen gelden. De KKW biedt – ondanks corona – veel mogelijkheden.

De tien Kinderkunstopdrachten zijn digitaal voor iedereen beschikbaar: voor school, bso en thuis. Uiteindelijk kan er naar een gezamenlijke tentoonstelling toegewerkt worden. Bijvoorbeeld een supermarkt vol niet te eten voedsel in de kunst.

De lessen kijken naar kunst zijn voor scholen te gebruiken voor het thuisonderwijs.

Kunstaanbieders kunnen met scholen en bso’s in gesprek gaan over een aanbod op maat. Niet alle scholen en bso’s hanteren dezelfde afspraken. Ook rijden de cultuurbussen om op locatie een activiteit, museum of galerie te bezoeken.

Contactgegevens van zowel deelnemende scholen als kunstaanbieders (activiteiten) zijn te vinden op de website.

Veelgestelde vragen

Vragen? Wij geven graag antwoord.
Hier de antwoorden op vaker gestelde vragen. Stel een nog onbeantwoorde vraag aan info@kinderkunstweek.nl en onze reactie volgt snel.

Hoe kan mijn school meedoen, ook al zijn wij geen Zeeuwse school?

Scholen buiten de provincie kunnen gewoon inschrijven en een compleet pakket bestellen. Het pakket wordt opgestuurd tegen bezorgkosten of kan worden opgehaald. Dat geldt ook voor de te bestellen kunstwerken door de kinderen. Neem contact op met info@kinderkunstweek.nl.

Hoe doen we mee met de KKW in tijden van Corona en onlineonderwijs?

De KKW plaatst 10 kinderkunstopdrachten op de website, die ook thuis of tijdens de BSO-uren en/of de noodopvang gemaakt kunnen worden. Deze opdrachten zijn voor iedereen toegankelijk in het Digitaal Klaslokaal en worden met eenvoudige en vaak kosteloze materialen gemaakt. Met de resultaten kun je een tentoonstelling inrichten. De digitale lessen kunnen tijdens het onlineonderwijs gebruikt worden. Kunstaanbieders leveren vaak ook aanbod op maat.

Onze school mag vanwege Covid 19 nog geen externen ontvangen en ook niet op pad. Hoe kan ik dan toch gebruik maken van de ACTIVITEITEN?

Neem contact op met de kunstaanbieder van je keuze (onder Activiteiten) en kijk of jullie tot een aanbod-op-maat kunnen komen.

Hoe krijg ik toegang tot de digitale lessen?

In het KKW-pakket zit de inlogcode waarmee je op de lessen kunt inloggen. Lukt dat niet, neem dan contact op info@kinderkunstweek.nl.

Mijn schoolbestuur doet mee, maar ik heb geen toegang tot de digitale lessen. Wat moet ik doen?

Ook als je bestuur meedoet moet je toch je school aanmelden. Dat kan hier. Daarna ontvang je de inlogcode voor de digitale lessen. Nog problemen? Mail ons op info@kinderkunstweek.nl. De lessen staan vanaf februari online.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en verneem als eerste het nieuwe thema en andere wetenswaardigheden die essentieel zijn voor deelname aan de KKW. Met regelmaat sturen we nieuwsbrieven naar scholen en kunstaanbieders. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan hier.

De website wordt regelmatig geactualiseerd en ook op Instagram  en Facebook  zijn we te volgen.

Kijk hier naar de eerder verzonden nieuwsbrieven:
Nieuwsbrief 1
Nieuwsbrief 2
Nieuwsbrief 3
Nieuwsbrief 4
Nieuwsbrief 5
Nieuwsbrief 6

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.