Scholen en bso’s

KKW compact

De Kinderkunstweek is een jaarlijkse week – van tien dagen – in het voorjaar, die tevens het begin markeert van een jaar lang kunst- en cultuuronderwijs voor alle kinderen van 4 t/m 12 jaar. Kinderen genieten van hedendaagse en moderne kunst door te kijken, te vergelijken en daardoor geïnspireerd zelf een creatief proces aan te gaan.

 

Voorpret

Ruim voor het begin van de KKW wordt het nieuwe thema bekend gemaakt en de naam van de kunstenaar die speciaal voor de kinderen een kunstwerk maakt. Via nieuwsbrieven, Facebook en Instagram delen we actueel nieuws en laten zien waar we aan werken.

 

Ontzorgen

Zes weken voor aanvang van de KKW leveren we een compleet pakket waarmee scholen en bso’s alles in huis hebben om met een minimum aan voorbereiding een maximaal resultaat te kunnen realiseren. Met ons boodschappenlijstje bij de hand kan ook tijdig het benodigde materiaal – vaak gratis en meestal duurzaam – aangeschaft en verzameld worden. Kunstaanbieders bieden activiteiten in atelier, galerie, museum, bibliotheek of boekhandel. Scholen en bso’s kunnen van dit aanbod gebruik maken. Op school of op locatie. Soms gratis, soms tegen een vergoeding.

Meer weten over:

 

Klaar voor de start

Alle deelnemende scholen en bso’s kunnen op dezelfde dag de Kinderkunstweek openen. Scholen geven een Kinderkunstkaart mee met uitleg voor de ouders/verzorgers en de mogelijkheid voor de kinderen om een kunstwerk te bestellen. In het geleverde kinderkunstweekpakket zit ook een inlogcode waarmee het Digitaal Klaslokaal bezocht kan worden. In het pakket zitten voldoende handleidingen met korte uitleg over de KKW.

 

Een jaar lang (na)genieten

Het Ideeënboek en het Digitaal Klaslokaal zijn beide goed gevuld en bieden voldoende lessen om een schooljaar lang uit te kunnen putten. Een aantal kunstaanbieders is bereid het aanbod ook na de KKW aan te bieden. Zowel het Digitaal Klaslokaal als het Ideeënboek zijn het hele jaar toegankelijk voor scholen en bso’s die zich hebben aangemeld.

 

Samen sterk!

Scholen en bso’s kunnen samen toewerken naar een eindpresentatie voor ouders, verzorgers en andere belangstellenden. In het Ideeënboek en het Digitaal Klaslokaal geven picto’s aan welke activiteiten het meest geschikt zijn voor welke doelgroep. Scholen en bso’s kunnen hun keuzes op elkaar afstemmen. Kinderkunstweek en Cultuurkwadraat (C2) werken nauw samen en kunnen zo scholen én bso’s ondersteunen. C2 kan ook via de regionale educatieve centra activiteiten promoten en de gratis Cultuurbus inzetten.

Veelgestelde vragen

Vragen? Wij geven graag antwoord.
Hier de antwoorden op vaker gestelde vragen. Stel een nog onbeantwoorde vraag aan info@kinderkunstweek.nl en onze reactie volgt snel.

Hoe kan mijn school meedoen, ook al zijn wij geen Zeeuwse school?

Scholen buiten de provincie kunnen gewoon inschrijven en een compleet pakket bestellen. Het pakket wordt opgestuurd tegen bezorgkosten of kan worden opgehaald. Dat geldt ook voor de te bestellen kunstwerken door de kinderen. Neem contact op met info@kinderkunstweek.nl.

Hoe doen we mee met de KKW in tijden van Corona en onlineonderwijs?

De KKW plaatst 10 kinderkunstopdrachten op de website, die ook thuis of tijdens de BSO-uren en/of de noodopvang gemaakt kunnen worden. Deze opdrachten zijn voor iedereen toegankelijk in het Digitaal Klaslokaal en worden met eenvoudige en vaak kosteloze materialen gemaakt. Met de resultaten kun je een tentoonstelling inrichten. De digitale lessen kunnen tijdens het onlineonderwijs gebruikt worden. Kunstaanbieders leveren vaak ook aanbod op maat.

Onze school mag vanwege Covid 19 nog geen externen ontvangen en ook niet op pad. Hoe kan ik dan toch gebruik maken van de ACTIVITEITEN?

Neem contact op met de kunstaanbieder van je keuze (onder Activiteiten) en kijk of jullie tot een aanbod-op-maat kunnen komen.

Hoe krijg ik toegang tot de digitale lessen?

In het KKW-pakket zit de inlogcode waarmee je op de lessen kunt inloggen. Lukt dat niet, neem dan contact op info@kinderkunstweek.nl.

Mijn schoolbestuur doet mee, maar ik heb geen toegang tot de digitale lessen. Wat moet ik doen?

Ook als je bestuur meedoet moet je toch je school aanmelden. Dat kan hier. Daarna ontvang je de inlogcode voor de digitale lessen. Nog problemen? Mail ons op info@kinderkunstweek.nl. De lessen staan vanaf februari online.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en verneem als eerste het nieuwe thema en andere wetenswaardigheden die essentieel zijn voor deelname aan de KKW. Met regelmaat sturen we nieuwsbrieven naar scholen en kunstaanbieders. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan hier.

De website wordt regelmatig geactualiseerd en ook op Instagram  en Facebook  zijn we te volgen.

Kijk hier naar de eerder verzonden nieuwsbrieven:
Nieuwsbrief 1
Nieuwsbrief 2
Nieuwsbrief 3

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.