Hoe open je 6 maart de KKW 2024?

Dit jaar een unieke kans voor de groepen 6 t/m 8!

De opening van de KKW vindt plaats in de Zeeuwse Bibliotheek tijdens een livestream voor groep 6 t/m 8 en alle scholen kunnen meekijken en vragen stellen. Boris Tellegen aka Delta is te gast en er is een videowall boordevol informatie over Boris, de KKW, het kunstwerk en meer.

 

Het wordt een knallende start!

De link naar de livestream is vanaf eind  februari te vinden op onze website en www.dezb.nl.

Woensdag 6 maart van 11.00 tot 12.00 uur live te volgen, maar ook nog terug te kijken op elk tijdstip dat jou uitkomt.

 

Wat kan voor de andere groepen en de bso’s, of als je de livestream niet volgt:

Scholen
Kijk op de begindag van de KKW naar het filmpje van kunstenaar Boris Tellegen, laat het kunstwerk dat hij voor de kinderen maakt zien en deel de Kinderkunstkaarten uit. Hiermee geef je kinderen de kans om thuis een kunstwerk te bestellen en in de vrije tijd een activiteit te bezoeken. Het kunstwerk – in oplage gemaakt – zit in het Kinderkunstweekpakket. Uitleg voor de ouders staat op de Kinderkunstkaart die in oplage in het Kinderkunstweekpakket wordt meegeleverd.

Bso
De lessen in het Digitaal Klaslokaal kunnen ook door de bso’s bekeken worden. Tien minuten kijken en vergelijken is daarvoor het meest geschikt.
Bso’s die samenwerken met scholen waar de Kinderkunstkaarten níet worden uitgedeeld, kunnen zelf een Kinderkunstkaart meegeven zodat deze kinderen toch de kans krijgen een kunstwerk van Boris Tellegen te bestellen en in hun vrije tijd met de Kinderkunstkaart op stap te gaan.

Héél weinig (voorbereidings)tijd?

Het Kinderkunstweekpakket wordt tussen de vijf/zes weken voordat de KKW begint op locatie bezorgd. Alle tijd om de KKW voor te bereiden – wij hebben het nodige voorwerk al gedaan – en eventueel eerder te beginnen.

Vergeet niet aan te melden! Dat is noodzakelijk voor het ontvangen van het materiaal en de inlogcode voor het Digitaal Klaslokaal.

Openen en afsluiten met een groot feest?
Nodig bijvoorbeeld een kunstenaar uit voor een workshop of bezoek een galerie, atelier of museum en maak er een onvergetelijke dag van. Zie hiervoor ook ACTIVITEITEN op onze website. Dit kan tijdens de school- en/of bso-uren.
Maak verder plannen voor een eindpresentatie waar ouders, verzorgers en andere belangstellenden welkom zijn.
Als scholen en bso’s samenwerken kunnen de activiteiten op elkaar worden afgestemd.

Nagenieten
Het aanbod in het Ideeënboek, het Digitaal Klaslokaal en het aanbod van ACTIVITEITEN op de website kan onmogelijk allemaal tijdens de KKW gedaan worden. Geen nood: het Ideeënboek kan altijd gebruikt worden en het Digitaal Klaslokaal blijft het hele jaar geopend. Veel van de activiteiten blijven nog na de KKW mogelijk. Maak gebruik van de Cultuurbus als activiteiten niet in de buurt zijn.
Zo blijft de KKW niet beperkt tot deze feestelijke week, maar is het de start van een jaar lang kijken naar kunst en meer.

Tip
De culturele centra bieden ondersteuning bij het organiseren van een activiteit en kunnen scholen en bso’s adviseren en begeleiden.