Wat is de Kinderkunstweek?

Laat je inspireren door de Kinderkunstweek!

Kunst- en cultuureducatie hoeft niet ingewikkeld en tijdrovend te zijn, want wij hebben het voorwerk gedaan.

Waarom een Kinderkunstweek?

Kijken naar kunst is kijken met verwondering. Kinderen die kijken naar kunst zien meer. Nog onbevangen zien ze bijzondere details. Laat je verrassen door hun open blik, rake opmerkingen en een rijke wereld gaat open. Kunstonderwijs valt te verbinden met alle andere vakgebieden. De KKW geeft tips.

Hoe kan mijn school meedoen met de KKW?

Je kunt inschrijven als deelnemende school en dan ontvang je een volledig Kinderkunstweekpakket, waarin een kunstwerk, materialen en een inlogcode voor digitale lessen kijken naar kunst.
De Kinderkunstweek is ieder jaar in het voorjaar en biedt voldoende materiaal voor een heel schooljaar. Alle ideeën en achtergrondinformatie zijn uitgewerkt naar de kinderen toe. Dit neemt de leerkracht veel werk uit handen door een minimum aan voorbereidingstijd, waar ook verdieping mogelijk is. Ruim aanbod om uit te kunnen kiezen.

Wat is mogelijk?

  • Je kunt kinderen ieder jaar de unieke kans geven om een kunstwerk te bestellen voor 10 euro. Uitleg hierover en een filmpje over de kunstenaar zijn tijdens de KKW te zien op de website.
  • Log in en kijk met kinderen naar kunst via het Digitale Klaslokaal.
  • Doe een van de verwerkingsopdrachten nadat kinderen gekeken hebben naar kunst.
  • Zie de KKW als een lange week waarin het kijken naar kunst met kinderen centraal staat en maak gebruik van het speciale aanbod van kunstaanbieders onder Activiteiten.
  • Gebruik het materiaal (Ideeënboek en digitale lessen) ook na de KKW voor een doorlopende leerlijn. Het Digitaal Klaslokaal is het hele jaar geopend.