Kunst- en Cultuuraanbieders

Aan de slag

Tijdens de jaarlijks terugkerende KKW richten we ons op kinderen in de basisschoolleeftijd. Ieder jaar met een nieuw aansprekend thema.

Activiteiten

Op de pagina Activiteiten bieden wij kunstaanbieders de mogelijkheid om activiteiten aan te bieden, die zorgen voor een bijzondere aanvulling op en verdieping van het Kinderkunstweekpakket.  

Activiteiten zijn gericht op kinderen en sluiten aan bij het thema van de KKW. Ook andere disciplines dan beeldend zijn welkom! Op het aanmeldformulier  kunnen de mogelijkheden en de eventuele kosten geplaatst worden. Bij activiteiten onder schooltijd moet rekening gehouden worden met de grootte van de schoolklas en de schooltijden.

Scholen dienen zelf voor voldoende begeleiding en toezicht te zorgen en hebben budget voor een onkostenvergoeding.

Hoe kan ik aansluiten bij het thema?
Op de website staat informatie over het thema en de kunstenaars die uitgelicht worden. Als u een activiteit aanbiedt krijgt u het Ideeënboek waaruit scholen werken, een deelnamebordje, poster en een gadget om aan de kinderen uit te delen.

Een activiteit aanmelden kan hier.

Hoe breng ik mijn activiteit onder de aandacht?
De website met het aanbod van activiteiten is voor iedereen toegankelijk. Deelnemende scholen delen op de eerste dag van de KKW een Kinderkunstkaart uit waarop ook uitleg staat over de activiteiten en hoe daar in de vrije tijd gebruik van gemaakt kan worden.

Tips om een activiteit extra onder de aandacht te brengen:

  • Beschrijf de activiteit helder op onze website. Gaat het om een rondleiding, een workshop een voorstelling of wat dan ook.
  • Neem zelf contact op met scholen (lijst van deelnemende scholen), ook scholen die niet naast de deur zijn. Verder gelegen scholen kunnen eventueel gratis gebruik maken van de cultuurbus.
  • Plaats de activiteit ook op de eigen website en social media met de link #kkw2022. Dan worden ze door de KKW gedeeld.

Kinderkunstkaart

De Kinderkunstkaart
De Kinderkunstkaart wordt uitgedeeld aan kinderen  van de deelnemende scholen. Op de kaart staat informatie en uitleg voor de ouders en/of verzorgers. Kinderen die met hun Kinderkunstkaart bij u over de drempel komen, zetten al een voorzichtige stap naar een toekomst vol kunst en cultuur. Dat verdient een aardigheidje en dat mogen de kunstaanbieders uitdelen. Wij zorgen voor voldoende gadgets.

Veelgestelde vragen

Vragen? Wij geven graag antwoord.
Hier de antwoorden op vaker gestelde vragen. Stel een nog onbeantwoorde vraag aan info@kinderkunstweek.nl en onze reactie volgt snel.

Ik probeer een activiteit te plaatsen, maar het lukt niet. Wat moet ik doen?

Het duurt even voor uw activiteit zichtbaar wordt op de website. Eerst wordt de activiteit goedgekeurd en dan direct geplaatst. Nog niet gelukt? Mail dan naar info@kinderkunstweek.nl en wij helpen u verder.

Mijn museum of atelier ligt niet in de buurt van scholen, maar ik wil wel graag kinderen ontvangen. Hoe komen de kinderen toch bij mij terecht?

In de vrije tijd kunnen ouders of verzorgers meekomen. Scholen hebben ook de gelegenheid om gebruik te maken van de cultuurbus, zodat het vervoer gratis kan zijn. Neem contact op met de contactpersonen van de scholen en geef uitleg over uw aanbod.

Ik heb een activiteit geplaatst. Wat nu?

Blijf niet afwachten, maar neem contact op met de contactpersonen van de scholen (deelnemende scholen) en geef uitleg over uw aanbod. Plaats uw activiteit op Facebook en/of Instagram met #kkw2021 en wij zullen het bericht helpen verspreiden.

Kan ik het lespakket voor de scholen inzien om daarbij aan te sluiten?

Als u een activiteit aanbiedt, ontvangt u een Ideeënboek vol lessuggesties en informatie waar ook de scholen gebruik van maken.

Hoe worden mijn onkosten vergoed?

De Stichting Kinderkunstweek draagt niet financieel bij, maar biedt een platform. Wel kan de scholen om een vergoeding gevraagd worden. Zij hebben daarvoor budget.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en verneem als eerste het nieuwe thema en andere wetenswaardigheden die essentieel zijn voor deelname aan de KKW. Met regelmaat sturen we nieuwsbrieven naar scholen en kunstaanbieders. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan hier.

De website wordt regelmatig geactualiseerd en ook op Instagram  en Facebook  zijn we te volgen.

Kijk hier naar de eerder verzonden nieuwsbrieven van jaargang 10:
Nieuwsbrief 1
Nieuwsbrief 2

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.