KKW herdenkt de Watersnoodramp met bijzonder boekje

Herinneren, herdenken en vooruitkijken, van druppel tot tsunami in het Watersnoodmuseum. Dat is titel van een speciaal voor kinderen geschreven boekje dat alle Zeeuwse leerlingen van groep 7 en 8, de bovenbouw van het speciaal en voortgezet speciaal onderwijs krijgen aangeboden.  

Ruim voor de nationale herdenking op 1 februari wordt dit boekje op de scholen bezorgd. Het boekje is een gezamenlijk product van Stichting Kinderkunstweek en het Watersnoodmuseum, mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

In het boekje laten kunstenaars zien wat de Ramp heeft teweeggebracht. Bijvoorbeeld door de digitaal voortkabbelende namen van de 1836 verdronkenen, door de troostende doeken van met meekrap gekleurde wol of door monumenten die ons blijvend herinneren aan de Watersnood en uiteraard het belang van de Deltawerken. Maar ook verhalen over wat kinderen meemaakten en de dappere actie van het hondje Bläsz, dat blaffend de koeien richting veilige dijk wist te sturen.

De Kinderkunstweek heeft bewust voor het thema ‘Van druppel tot tsunami, water in de kunst’ gekozen vanwege de herdenking en de twaalfde editie opent 15 maart dan ook in het Watersnoodmuseum.

Meer informatie over het boekje vind je hier.

Aan de slag met het boekje? In het Digitaal Klaslokaal vind je de digitale versie en beeldmateriaal voor het Digibord!