Tip: Giuseppe Penone in Museum Voorlinden!

Ken je hem nog? Giuseppe Penone heeft een prominente plaats in het Digitaal Klaslokaal en in het Ideeënboek van de afgelopen Kinderkunstweek “Vertakt en geworteld: bomen in de kunst”. Nu heb je de kans om zijn werk in het echt te zien in Museum Voorlinden in Wassenaar!


Zien, voelen en ruiken

Zien, ruiken, voelen: museum Voorlinden organiseert met de nieuwe overzichtstentoonstelling van
Giuseppe Penone (1947) een feest voor de zintuigen.  De tentoonstelling is te zien van 8 oktober 2022 tot en met 29 januari 2023. 

Stilte op sokken
Voor de ultieme beleving van het werk van de Italiaanse arte-poverakunstenaar organiseert het museum elke zaterdag- en zondagochtend een speciaal ‘stilte op sokken’-uur. Slechts 50 mensen mogen dan binnenkomen, hun schoenen uittrekken en in stilte genieten van Penone’s contemplatieve oeuvre. Wil je dat ervaren? Bestel dan hier je ticket! 

Meer weten? Check de website van het museum!

Giuseppe bij jou thuis!
Maar… wij weten ook dat zo’n uitstapje niet voor iedereen is weggelegd. Daarom nog een
gratis tip waarmee je thuis kennis kunt maken met Giuseppe Penone en ook zelf iets moois kunt maken: 

Ga naar onze website www.kinderkunstweek.nl en kies voor Kinderkunstopdracht 3: Takkenboom. Deze opdracht is nu voor iedereen toegankelijk! Heb je ook een mooie takkenboom gemaakt? We vinden het leuk als je een foto deelt op Instagram of Facebook en ons daarin tagt!

PS: Ook leuk: 10 minuten kunst kijken met thema “Kappen” over Giuseppe Penone! Scholen en bso’s die toegang hebben tot ons Digitaal Klaslokaal kunnen ook kiezen voor subthema 2: de bomen van Vincent en Giuseppe!