KKW presenteert: Monika Dahlberg!

Vrolijk, kleurrijk, verrassend en vol ideeën! Monika Dahlberg is de kunstenares die het kunstwerk voor de KKW2022 maakt.

Monika werd in 1975 geboren in Kenia en groeide op in Nederland. Na een opleiding maatschappelijk werk studeerde ze aan de Academie Minerva in Groningen. Daar ontdekte ze dat ze zich niet op één medium wilde richten en dat doet ze nog steeds niet.

Monika maakt beelden, teksten, collages en ze fotografeert. In de foto’s, collages en beelden spelen de oren van Mickey Mouse een belangrijke rol, je ziet ze overal terug in haar werk. Zo maakte ze onder andere een serie onder naam Gatekeepers (Poortwachters), gebaseerd op Afrikaanse beelden.

Ze deelt bijna dagelijks haar werk en kijk op de wereld via social media. Soms grappig, soms confronterend en altijd word je er door aan het denken gezet. Onze Marja en Martien ontmoetten Monika in haar atelier in Kattendijke en waren onder de indruk van haar werk en haar enthousiasme.

We zijn dan ook trots dat Monika het kunstwerk voor de kinderen voor de KKW2022 gaat maken en kunnen niet wachten om te zien wat ze voor ons in petto heeft!