Kleurrijk Vlissingen: de eerste Kinderkunstroute van Zeeland.

De jaarlijkse Kinderkunstweek stond dit jaar in het teken van voedsel in de kunst. De 10e editie is dan officieel op 14 maart afgerond, maar in Vlissingen is het de start van een groot openluchtmuseum. De afgelopen weken volgden tientallen basisschoolleerlingen een workshop ’taart illustreren’ in het atelier van Agnes den Hartogh en de kleurrijke resultaten zijn te zien tijdens een heerlijke wandelroute door de binnenstad en langs de boulevard.

Door de kinderkunstwerken in de etalages van de binnenstad op te hangen, heb ik de kinderen een letterlijke kers op de taart gegeven! Bovendien ziet het er zo vrolijk uit in deze tijd vol beperkingen. De reacties van de kinderen, ondernemers en passanten zijn heel positief, en het taartmes snijdt aan heel veel kanten!” aldus Agnes, de initiatiefnemer.

Vanwege de corona-maatregelen is de Kinderkunstweek verlengd en de Vlissingse binnenstad is de hele maand het podium voor jonge kunstenaars. Alle basisscholen in en rondom Vlissingen krijgen een uitnodiging om de Kinderkunstroute te wandelen. “Behalve dat we de binnenstad op de kaart zetten, is het vooral ook educatief, verfrissend en inspirerend. Wandelen is de laatste tijd erg populair geworden, dus hoe leuk is het om het aangename met het ‘nuttige’ te verenigen? De doelstelling van de Kinderkunstweek is om kunst zo laagdrempelig mogelijk te maken, dus met dit etalage-project is dit geslaagd. Bovendien hebben de ondernemers enthousiast gereageerd, omdat ze het belangrijk vinden dat we onze binnenstad blijven zien, en dus ook met andere ogen kijken.”

Download hier de route.