Literatuur en Kinderkunstweek

Literatuur en beeldende kunst gaan goed samen. Dat is ook precies de reden waarom we in de digitale lessen de link leggen naar boeken, in het Ideeënboek een boekenhoekje opnemen, elke Kinderkunstweek boekentips verzamelen van boekenexperts en een samenwerking zijn aangegaan met Uitgeverij Lemniscaat.

Soms betrekken we bij ons thema kinderkunstboeken, dan weer boeken die qua inhoud mooi aansluiten bij het thema, maar ook (prenten)boeken die op zichzelf bijna kunst zijn. Maar altijd staat kijken en verrassen centraal.

Wil je in de klas ook de literatuur bij de Kinderkunstweek betrekken? Bekijk dan onze digitale lessen en laat je inspireren door het mooie materiaal uit de boeken van het Lemniscaat kunstfonds. Of pak de speciaal voor de Kinderkunstweek samengestelde boekenposter erbij. Op deze boekenposter zijn de mooiste, meest ontroerende of eigenzinnige tips verzameld van boekenexperts uit Zeeland. En vergeet natuurlijk niet het boekenhoekje in het Ideeënboek op te zoeken. Zo vind je genoeg titels die mooi aansluiten op het thema Binnenstebuiten, het huis in de kunst.