Kunstsokken bestellen uitgesteld

Op dit moment is het niet mogelijk om de bestelkaarten en het geld voor de Kunstsokken van John Körmeling te innen. We willen de besteltermijn aanpassen als bekend is wanneer de scholen weer opengaan. In ieder geval is John Körmeling bereid hierin mee te gaan en kunnen we ons alvast verheugen op de Kunstsokken!

Over John Körmeling
Iemand zei: ‘Laten we John Körmeling vragen voor het kunstwerk van de KKW!’ Nog dezelfde dag kwam er een reactie van deze architect-kunstenaar: ‘Ja, dat wil ik doen.’ Bijna iedereen kent zijn draaiende huis op de rotonde in Tilburg, maar er is zoveel meer: een ‘Happy Street’ voor de World Expo in Shanghai, een te gekke fietsenstalling in Scheveningen, HIHA-sokken en wolken van lichtjes als ‘meetingpoints’ op de grote stations.

John Körmeling heeft ons hartelijk ontvangen in zijn Eindhovense atelier. Een gat in de muur geeft daar toegang tot een bomvolle ruimte, waar je niet uitgekeken raakt. Op het filmpje dat we daar maakten kan iedereen met ons meekijken.

Eindeloos veel ingewikkelde berekeningen en talloze schetsen zijn nodig geweest voor het exclusieve kunstwerk voor 2020: een paar sokken waarmee je de grootte van de zon kunt meten – als je tenminste op één been kunt staan.