Bestel je Kunstsokken van John Körmeling

Nog tot 30 mei kunnen kinderen via hun deelnemende school Kunstsokken + boekje over en door architect-kunstenaar John Körmeling bestellen.
Hoe? Ingevulde (digitale) bestelkaart + €10,00 inleveren op school.
Wat doet school? Uiterlijk 3 juni het totaal aantal Kunstsokken bestellen via info@kinderkunstweek.nl. Rekening wordt digitaal toegestuurd.
Levering? Voor 27 juni wordt de bestelling – na betaling – op school bezorgd.

Over de sokken:
De sokken worden geleverd als ‘one size fits all’. Dit gaat op voor maat 32 – 42. Omdat de sokken dun gebreid zijn, met veel elasticiteit, is het gelukt om met één maat te kunnen volstaan. Kleine voetjes groeien hard, zodat ook kleuters al snel deze sokken zullen passen. De Nederlandse fabrikant van de sokken is het gelukt alle tekst en tekening zeer fijn in te breien. Sokken van kwaliteit!

Over John Körmeling
Iemand zei: ‘Laten we John Körmeling vragen voor het kunstwerk van de KKW!’ Nog dezelfde dag kwam er een reactie van deze architect-kunstenaar: ‘Ja, dat wil ik doen.’ Bijna iedereen kent zijn draaiende huis op de rotonde in Tilburg, maar er is zoveel meer: een ‘Happy Street’ voor de World Expo in Shanghai, een te gekke fietsenstalling in Scheveningen, HIHA-sokken en wolken van lichtjes als ‘meetingpoints’ op de grote stations.

John Körmeling heeft ons hartelijk ontvangen in zijn Eindhovense atelier. Een gat in de muur geeft daar toegang tot een bomvolle ruimte, waar je niet uitgekeken raakt. Op het filmpje dat we daar maakten kan iedereen met ons meekijken.

Eindeloos veel ingewikkelde berekeningen en talloze schetsen zijn nodig geweest voor het exclusieve kunstwerk voor 2020: een paar sokken waarmee je de grootte van de zon kunt meten – als je tenminste op één been kunt staan.