Hoe gebruik je de digitale lessen?

Wil je met je klas naar kunst kijken? Gebruik hiervoor dan onze digitale lessen. Alle aangemelde scholen vinden in hun pakket een inlogcode om gebruik te maken van de digitale lessen. Tijdens de Kinderkunstweek, maar ook daarna.

Er zijn zijn drie verschillende soorten lessen:

  • Lessen die je helpen om het thema beter te leren kennen: warming up lessen
  • Lessen die passen bij het subthema voor jouw jaargroep
  • Lessen over de kunstenaar van dat jaar

Vanuit het kijken en benoemen kun je aan de slag gaan met de verwerkingssuggesties uit ons Ideeënboek. Voor aangemelde scholen zijn de digitale lessen van dit jaar nog tot oktober te gebruiken.

Hoe werkt het?
1. Log in via je account en kies een thema passend bij jouw klas. Lees voorafgaand de aansluitende tekst in het Ideeënboek.
2. Wat zie je in de digitale les? Per thema is er een ingesproken filmpje beschikbaar, waarin verteld wordt over drie kunstwerken passend bij het subthema. Je kunt dit filmpje afspelen in de klas en tussendoor stilzetten om vragen te stellen. In de filmpjes worden ook verschillende vragen gesteld, waar je op kunt doorgaan in de klas.
3. De drie besproken kunstwerken komen nog eens in beeld. Je kunt ze vergelijken met elkaar. Wat zijn de overeenkomsten en wat de verschillen? Zijn de werken in dezelfde periode gemaakt en zijn ze gemaakt van dezelfde materialen?
4. Je hebt nu uitgebreid gekeken naar drie kunstwerken. In het Ideeënboek vind je verwerkingsopdrachten die aansluiten bij de werken die je net met de klas bekeken hebt.