Activiteit op school

KKaAT: ‘Boomsculpturen’ – beeldhouwen in de klas

KKaAT KinderKunstaATelier - Jessica van Dierendonck

Ga samen met je leerlingen aan de slag als echte beeldhouwers. En er zullen de meest mooie kleine ‘boomsculpturen’ onstaan!

Je ontvangt voor iedere leerling afzonderlijk en voor jezelf als leerkracht een beeldhouwpakketje. Hierin zitten een stappenplan, inspiratie en ALLE benodigdheden voor het bewerken van een stukje zeepsteen. Ieder pakketje bevat een unieke steen, afkomstig uit China, India of Brazilie.
Tevens ontvang je een begeleidend filmpje(17 min) voor in de klas. Hierin vertelt KKaAT(Jessica) over beeldhouwen. Ze laat van alles zien in het atelier en natuurlijk geeft ze uitleg en tips om aan de slag te gaan met de eigen steen.

Een les waarin leerlingen op een laagdrempelige manier kennismaken met beeldhouwen en beeldhouwkunst. Het sluit perfect aan op het werk van de kunstenaars Giuseppe Penone en John Grade.Na afloop kunnen alle boomsculpturen op de bijgeleverde mini sokkeltjes gepresenteerd worden.

Bijzonderheden:
– Alles is zo samengesteld dat de les nagenoeg geen voorbereiding vraagt, het vooraf bekijken van het filmpje volstaat.
– Geen gastdocent in de klas. Alle pakketten kunnen op afspraak in het atelier opgehaald worden. Verzenden behoort ook tot de mogelijkheden.
– Mocht een leerling afwezig zijn, dan kan de leerling altijd met een eigen pakketje thuis aan de slag. Of gelijktijdig online met de rest, of zelfstandig op een ander moment.

KKaAT KinderKunstaATelier – Jessica van Dierendonck
Facebook en Instagram: Jessica van Dierendonck beeldende kunst, kunst- en cultuureducatie

Doelgroep: groep 5 t/m 8
Begeleidingsintensiteit de eigen leerkracht