Aanbieders

Niet zonder kunstaanbieders

De Kinderkunstweek biedt jaarlijks een compleet pakket met Ideeënboek en Digitaal Klaslokaal voor de scholen en de bso’s waarmee ze zelf aan de slag kunnen. De KKW streeft naar een professionele inbreng middels activiteiten die kunstenaars, galeries, musea, bibliotheken en boekhandels op onze website kunnen plaatsen. Dit activiteitenaanbod hoeft niet beperkt te blijven tot de KKW, maar kan het hele schooljaar worden aangeboden.

Hoe gaat dat?

  • Kunstaanbieders – van kunstenaar tot boekhandelaar – kunnen activiteiten plaatsen op de website van de Kinderkunstweek.
  • Een aanbod kan bestaan uit het openstellen van een galerie of museum tot het geven van workshops op school of in eigen atelier.
  • De KKW biedt een platform waarop scholen, bso’s en kunstaanbieders met elkaar in contact kunnen komen om afspraken-op-maat te maken.
  • Activiteitenaanbod wordt door de KKW gedeeld op de social media.
  • Activiteiten kunnen ook nog na de KKW aangeboden worden – een jaar lang voor wie dat wil.
  • Kunstaanbieders die kosten maken, kunnen deze verrekenen met degenen die aanbod afnemen. Scholen hebben budget voor dergelijke activiteiten.
  • De KKW levert een Ideeënboek, posters en gadgets voor de kinderen.

 

Waar gaat de KKW over?

Kunstaanbieders die willen aansluiten bij het thema kunnen hier meer informatie vinden:

 

Meedoen!

Kunstaanbieders zijn onmisbaar om de kinderen in aanraking te brengen met kunst. Zij kunnen hun aanbod op de website van de KKW plaatsen. Daar zijn ook de contactgegevens van de scholen en bso’s die meedoen te vinden. Scholen hebben budget om een vergoeding te betalen voor een workshop, rondleiding of welk aanbod dan ook. Als u een activiteit aanbiedt, wordt die op onze website geplaatst en wij promoten dit via de social media. Bovendien krijgt u het Ideeënboek waarmee de scholen en bso’s werken.

Aanbieders van activiteiten kunnen hun kosten – eventueel in overleg – in rekening brengen bij de scholen. Bij het aanmelden van een activiteit kunnen kosten per activiteit en/of leerling worden vermeld. Als u het zelf moeilijk vindt om een prijs te bepalen, kunt u zich oriënteren op websites
van musea, het aanbod dat culturele centra bieden en wat de kosten zijn van een eventuele entree en verbruiksmaterialen. Ook websites over ‘Kunstenaar in de klas’ bieden informatie.

 

Samen sterk!

Kinderkunstweek en de regionale educatieve centra werken nauw samen en kunnen zo scholen én bso’s ondersteunen. Via de regionale educatieve centra kunnen activiteiten gepromoot worden en kan de tegen een kleine eigen bijdragen voor scholen de Cultuurbus ingezet worden om de kinderen bij uw locatie te brengen.

Veelgestelde vragen

Vragen? Wij geven graag antwoord.
Hier de antwoorden op vaker gestelde vragen. Stel een nog onbeantwoorde vraag aan info@kinderkunstweek.nl en onze reactie volgt snel.

Ik probeer een activiteit te plaatsen, maar het lukt niet. Wat moet ik doen?

Het duurt even voor uw activiteit zichtbaar wordt op de website. Eerst wordt de activiteit goedgekeurd en dan direct geplaatst. Nog niet gelukt? Mail dan naar info@kinderkunstweek.nl en wij helpen u verder.

Mijn museum of atelier ligt niet in de buurt van scholen, maar ik wil wel graag kinderen ontvangen. Hoe komen de kinderen toch bij mij terecht?

In de vrije tijd kunnen ouders of verzorgers meekomen. Scholen hebben ook de gelegenheid om gebruik te maken van de cultuurbus, zodat het vervoer gratis kan zijn. Neem contact op met de contactpersonen van de scholen en geef uitleg over uw aanbod.

Ik heb een activiteit geplaatst. Wat nu?

Blijf niet afwachten, maar neem contact op met de contactpersonen van de scholen (deelnemende scholen) en geef uitleg over uw aanbod. Plaats uw activiteit op Facebook en/of Instagram met @kinderkunstweek en #kinderkunstweek2023 en wij zullen het bericht helpen verspreiden.

Kan ik het lespakket voor de scholen inzien om daarbij aan te sluiten?

Als u een activiteit aanbiedt, ontvangt u een Ideeënboek vol lessuggesties en informatie waar ook de scholen gebruik van maken.

Hoe worden mijn onkosten vergoed?

De Stichting Kinderkunstweek biedt een platform. Wel kan de scholen om een vergoeding gevraagd worden. Zij hebben daarvoor budget.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en verneem als eerste het nieuwe thema en andere wetenswaardigheden die essentieel zijn voor deelname aan de KKW. Met regelmaat sturen we nieuwsbrieven naar scholen en kunstaanbieders. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan hier.

De website wordt regelmatig geactualiseerd en ook op Instagram  en Facebook  zijn we te volgen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.