Das Leben Am Haverkamp

We zijn blij dat kunstenaarscollectief Das Leben Am Haverkamp meewerkt aan de veertiende editie van de Kinderkunstweek (KKW). Voor de KKW van 2025 gaan vier kunstenaars samen een prachtig kunstwerk, passend bij het thema, maken.

Das Leben Am Haverkamp

Met z’n vieren beginnen Anouk van Klaveren, Christa van der Meer, Dewi Bekker, en Gino Anthonisse in 2014 een atelier aan Haverkamp in Den Haag en noemen zichzelf: Das Leben am Haverkamp. Samen vertellen ze een verhaal. Het atelier aan Haverkamp – antikraak gehuurd in een oud schoolgebouw – is inmiddels vervangen door een ander atelier in Den Haag. In een andere straat, maar nog met dezelfde naam.

Kunstenaars die zo nauw samenwerken dat ze aan eenzelfde opdracht kunnen werken, noem je een kunstenaarscollectief. Christa, Anouk, Dewi en Gino maken nog steeds individueel werk, maar zijn samen
Das Leben am Haverkamp. Hun werk als – korter gezegd – Das Leben, is met elkaar vervlochten.

Deze onbevreesde ontwerpers bevragen en herontdekken het belang en de betekenis van mode in deze tijd van fast fashion. Door samen te werken doen ze dingen nét iets anders en nemen ze je mee in hun wereld vol verbazing, vervreemding en verwondering.

We spraken de leden van Das Leben Am Haverkamp al, want natuurlijk komt er een uitgebreid interview in het Ideeënboek én hoor je in de aanloop naar de Kinderkunstweek 2025 meer over deze bijzondere kunstenaars.