Het Kinderkunstweekpakket wordt zes weken voordat de KKW begint op locatie bezorgd. Alle tijd om de KKW voor te bereiden – wij hebben het nodige voorwerk al gedaan – en eventueel eerder te beginnen.

Vergeet niet aan te melden! Dat is noodzakelijk voor het ontvangen van het materiaal en de inlogcode voor het Digitaal Klaslokaal.

 

Heel weinig (voorbereidings)tijd?

Kijk op de begindag van de KKW – woensdag 16 maart 2022 – naar het filmpje van kunstenaar Monika Dahlberg. Kijk tijdens de KKW iedere dag naar een les uit het Digitaal Klaslokaal. De tien-minuten-kunstkijken vragen nauwelijks tijd en voorbereiding.

 

Meer tijd?

Combineer de opening van de KKW met de nationale boomfeestdag – ook op 16 maart – en plant een boom. Kies iedere dag een les uit het Digitaal Klaslokaal en doe ook eens een verwerkingsopdracht of een Kinderkunstopdracht.

 

Groot feest?

Nodig een kunstenaar uit – zie ACTIVITEITEN – en maak met een kunstzinnige workshop of bezoek een galerie, atelier of museum er een onvergetelijke dag van. Maak verder plannen voor een eindpresentatie waar ouders, verzorgers en andere belangstellenden welkom zijn.

Vraag of school ook meedoet en stem jullie activiteiten op elkaar af.

 

Nagenieten

Het aanbod in het Ideeënboek, het Digitaal Klaslokaal en het aanbod van ACTIVITEITEN op de website kan onmogelijk allemaal tijdens de KKW gedaan worden. Geen nood: het Ideeënboek kan altijd gebruikt worden en het Digitaal Klaslokaal blijft het hele jaar geopend. Veel van de ACTIVITEITEN blijven ook nog na de KKW mogelijk. Maak gebruik van de gratis Cultuurbus.

Zo blijft Kunsteducatie met Kwaliteit niet beperkt tot deze feestelijke week.

 

Tip

De culturele centra organiseren inspiratiebijeenkomsten, bieden ondersteuning bij het kiezen van een activiteiten en kunnen scholen en bso’s begeleiden.