Meedoen als school

Waarom meedoen aan de Kinderkunstweek?

De Kinderkunstweek  richt zich met haar projectactiviteiten niet alleen op vier- tot twaalfjarigen, maar ook op hun leerkrachten. De school vormt daarbij het vertrekpunt en de leerkracht heeft de rol van initiatiefnemer en aanjager. De Kinderkunstweek ondersteunt leerkrachten door het aanbieden van achtergrondinformatie, lessen beeldbeschouwen, didactische uitwerking van activiteiten en ondersteuning bij de ontwikkeling van een doorgaande lijn beeldende kunsteducatie.


Meedoen aan de Kinderkunstweek houdt voor een school het volgende in:

Meld u aan aan op de website en bestel minstens een Kinderkunstweekpakket met materiaal. Dit bestaat uit:

  • een Ideeënboek (2x hardcopy, maar ook digitaal te downloaden);
  • Kinderkunstbonnen, flyers en stickers voor het aantal opgegeven kinderen;
  • twee posters van de KKW;
  • Poster met boekentips passend bij het thema van de KKW;
  • 1 kunstwerk;
  • toegang tot de digitale lessen beeldbeschouwen op de website;
  • toegang tot het KKW-logo en de digitale flyer ( te downloaden via de website).

Na uw aanmelding op de website en het bestellen van het pakket ontvangt u zes weken voor aanvang van de KKW uw pakket. Het pakket wordt op uw school bezorgd. Als het pakket bezorgd is, heeft u ook toegang tot de digitale lessen beeldbeschouwen op de website via uw eigen account.


Wat kost het?

Een groot aantal Zeeuwse schoolbesturen en organisaties ondersteunt de KKW financieel. Valt uw school onder een van deze besturen, dan betekent dit dat voor uw school het materiaal gratis is. Klik hier voor een lijst met deelnemende schoolbesturen.

Voor alle andere scholen, ook die van buiten Zeeland, kost het materiaal − voldoende voor het opgegeven aantal leerlingen − €200.


De start van de Kinderkunstweek

Op woensdag start de Kinderkunstweek met een openingsactiviteit. U kunt deze activiteit met uw klas volgen of zelf een openingsactiviteit bedenken. Het is ook mogelijk dat u op uw school al eerder gestart bent.
Elke Kinderkunstweek is er een promotiefilmpje beschikbaar. Bekijk dit promotiefilmpje met uw leerlingen op de homepage van www.kinderkunstweek.nl. Laat het kunstwerk zien van de betrokken kunstenaar van dat jaar en deel ook aan elke leerling een Kinderkunstbon en een informatieflyer uit. Geef tijdens de Kinderkunstweek minstens twee digitale lessen beeldbeschouwen of ga met uw leerlingen aan de slag met de verwerkingsactiviteiten uit het Ideeënboek. De kinderen kunnen hiervoor twee stickers op hun Kinderkunstbon verdienen.


Activiteiten tijdens de Kinderkunstweek

Musea, galeries, ateliers, kunstenaars en andere kunst- en cultuuraanbieders stellen tijdens de Kinderkunstweek hun deuren open voor een bezoek of bieden een speciale activiteit aan in het kader van de Kinderkunstweek. Op de website vindt u het aanbod tijdens schooltijd en na schooltijd. U kunt ouders van kinderen attenderen op het aanbod op de website of op Facebook.

Tijdens de Kinderkunstweek kunnen ‘vrijetijdsstickers’ bij deelnemende galeries, ateliers, musea en andere kunst- en cultuuraanbieders worden verkregen. Aanbieders plakken alleen tijdens de KKW stickers. Langer plakken op school is geen probleem, maar houd wel rekening met de uiterste besteldatum van de kunstwerken.