Teken de binnenboel buiten

Nodig:

  • Mooi weer
  • Stoepkrijt
  • Veilige stoep, betegeld terras of schoolplein – voor de kinderen die daar opgevangen
    worden – waar je anderhalve meter afstand met anderen in acht neemt
  • Speelkleden en -kussens enz.
  • Potlood en papier voor een ontwerp

Heb je dit gezien in de krant? Gezichtsbedrog noem je dat.
Je ziet het wel, maar het is niet wat je denkt dat het is.

Kunstenaar Leandro Erlich kan er ook wat van. Kijk hier.

Maar zelf doen is misschien nog veel leuker.

Vraag waar jij buiten veilig kan en mag tekenen. Dat kan in je eigen tuin op de tegels of een stuk stoep dat je af kunt zetten. Zet een lijn om het stuk stoep waar dat mag. Daar ga je je kamer van binnen, buiten tekenen: je bed, de kast, een tafeltje, een stoel, knuffels, je pc en wat er allemaal binnen het vak past. Maak vooraf een ontwerp op papier. Pas je in je bed? Hoe zit je op zo’n stoel? Of aan je tafel? Leg een ‘deken’ en kussen op je bed of zet een knuffel op je stoel. Iets te eten en drinken op tafel. Het wordt vast een te gekke binnenstebuitenkamer.

Maak een selfie in – of is het op? – je buitenkamer en stuur hem naar info@kinderkunstweek.nl. Schrijf er je naam, leeftijd en school bij. Of plaats hem op Instagram met #Kinderkunstweek2020. De leukste inzendingen plaatsen we op de KKW-Instagram.

Tip: teken niet op de muren, want zelfs de grootste stortbui krijgt dat niet weg. Het heet dan ook niet voor niets stoepkrijt. Na een flinke regenbui is je buitenkamer zo weer weggeregend en kun je opnieuw beginnen.