Ga op expeditie naar Verbeke Foundation!

Kinderkunstweek, Huis van de Techniek Zeeland en Kinderkunstweek bieden tijdens Kinderkunstweek 2020 een unieke activiteit aan.

Wat is de Verbeke Foundation?
Met zijn 12 hectare natuurgebied en zijn 20.000 m² overdekte ruimten is de Verbeke Foundation één van de grootste privé-initiatieven voor hedendaagse kunst in Europa. De loodsen van het vroegere transportbedrijf van Geert Verbeke zijn omgebouwd tot unieke expositieruimtes.

Waar is het?
Westakker z/n
9190 Kemzeke, België (net over de grens bij Hulst)

Wat doen we daar?
Aan de hand van een ‘belevingsroute’ ontdekken kinderen deze magische plek, waar cultuur, natuur en ecologie samenkomen. Een kunstenaar gaat met kinderen aan het werk omdat kunst niet alleen kijken en beleven is, maar ook doen en ontdekken.

Hoe komen we daar?
Het Huis Van De Techniek Zeeland laat speciaal voor deze activiteit de techniekbus rijden.

Wat kost het?
Het gereduceerde entreetarief van € 2,− per leerling (bovenbouw basisonderwijs). De workshop door een kunstenaar, entree voor de begeleiders en het vervoer zijn gratis, dankzij Geert en Carla Verbeke en Het Huis Van De Techniek. Er is voldoende ruimte en gelegenheid om een zelf meegebracht lunchpakket te nuttigen.

Hoe regelen we dat?
Er zijn expedities mogelijk op 11, 12, 13, 19, 20 maart.  We hebben hier de ochtenden voor beschikbaar. Het aantal leerlingen per deelnemende school is maximaal 30. Het geheel duurt ongeveer drie uur (belevingsroute + workshop). Deze tijd is exclusief busvervoer.

Aanmelden kan alleen voor scholen die deelnemen aan de Kinderkunstweek 2020.

Meld u aan en als er voor uw groep plaats is, maken we afspraken over de begeleiding, tijdstip van vertrek en aankomst en wat u nog meer moet weten.

Omdat  de reistijd afhankelijk is van de afstand tussen uw school en de Verbeke Foundation (net over de grens bij Hulst), moet u er rekening mee houden dat deze activiteit gedeeltelijk buiten de reguliere schooltijden kan vallen.

In verband met de organisatie:

Graag aanmelden voor 28 februari!
Contactpersoon: Bram de Muijnck
Projectleider KKW
06-11196431

demuijnck@zeelandnet.nl

Foto: https://verbekefoundation.com/tentoonstellingen/
Ryan Mendoza