Uitleg kinderkunstbon

Hoe zit dat met de Kinderkunstbon?

Met de Kinderkunstbon kunnen kinderen vier stickers sparen. Twee onder schooltijd en twee in de vrije tijd. Met een volle Kinderkunstbon kunnen kinderen voor tien euro een gesigneerd kunstwerk kopen.

Hoe komen kinderen aan een volle Kinderkunstbon?

Door onder schooltijd twee keer aan een kunstzinnige activiteit mee te doen. Deelnemers staan op de website onder Activiteiten ‘binnen schooltijd’ vermeld. De leerkracht plakt de stickers. Voor twee vrijetijdstickers gaan kinderen buiten schooltijd aan het werk.  De vrijetijdsstickers kunnen gespaard worden door thuis opdrachten uit te voeren. Deze zijn op deze site te vinden onder Activiteiten ‘voor thuis’. Het resultaat laten ze op school zien. De leerkracht plakt stickers. Maar een galerie, museum, atelier of bibliotheek bezoeken kan ook, samen met ouders, vrienden, opa en oma. Deelnemers staan op deze site onder Activiteiten ‘buiten schooltijd’ vermeld en plakken na het bezoek een sticker op de kaart.

Wat te doen met een volle Kinderkunstbon?

Na de KKW kun je de volle Kinderkunstbon inleveren op school en op de bon aangeven of je een kunstwerk bestelt. De school doet de bestellingen, int het geld en zorgt voor distributie van kunstwerken.