Activiteit in de buurt

Scheepszeilen beschilderen : Sail a Future

Stichting Door de Wind

Sail a Future is een organisatie die samen met kinderen, zeilers en kunstenaars scheepzeilen beschildert. Zo worden kinderdromen gedragen door de wind. Zeilschepen varen de hele wereld over, ieder met hun eigen missie, en nu ook om kinderdromen uit te laten komen.

– Werkwijze Sail a Future
Kinderen schilderen en schrijven hun gedachten over de toekomst van onze planeet en de oceanen op afgedankte zeilen. Deze zeilen varen eerst de wereldzeeën over. Later worden van deze beschilderde zeilen tassen gemaakt. Zo worden de berichten van de kinderen teruggelezen op de boodschappentassen. Het worden dromendragers.

Sail a Future en Vrijbuiter waren in het voorjaar van 2021 al met elkaar in aanraking gekomen: terwijl de gehele chartervloot stil lag voer Vrijbuiter met de gekleurde zeilen van Sail A Future door de Randstad om vracht te bezorgen. Nederland was nog half in lockdown en overal langs het water kreeg het schip overweldigende reacties, eindelijk gebeurde er iets positiefs in tijden van covid.

Tijd om samen de beide projecten naar een hoger plan te trekken: in maart 2022 wil Vrijbuiter haar hoofd-set aan zeilen ter beschikking stellen om te laten beschilderen door kinderen in Zeeland. Tot nu toe werden alleen afgedankte zeilen gebruikt voor het schilderen maar Vrijbuiter zal met haar gekleurde zeilen als hoofdambassadeur van Sail a Future rond aren door België en Nederland.

Doelgroep: 7 tot en met 15
Minimaal: 4 Maximaal: 20
Begeleidingsintensiteit 2
Woensdag 16 maart
Donderdag 17 maart
Vrijdag 18 maart
Zaterdag 19 maart
Zondag 20 maart
Maandag 21 maart
Dinsdag 22 maart
Woensdag 23 maart
Donderdag 24 maart
Vrijdag 25 maart