Activiteit op school

Zeeuwse Bibliotheek Online Kinderkunstcollege

ZB

Duik in de keuken en ga op zoek naar een ui, want deze speelt de hoofdrol in een interessante Kinderkunstcollege online waarin je leert kijken, tekenen en koken. Hmm… koken? Ja, maar we koken niet om iets op te eten, maar we maken onze eigen verf. Nieuwsgierig? Doe mee en laat je verrassen, want dit heb nog niet eerder gedaan. Enne: je hoeft er niet van te huilen!

Agnes den Hartogh neemt je mee in de wereld van uien: wat voor uien bestaan er eigenlijk allemaal? Hoe schilderen andere kunstenaars deze? Je leert over licht en schaduw, vormverschillen. Agnes is illustrator en een illustrator kan alles tekenen! Jij ook? In dit college zul je zien dat je tekenen stap voor stap kunt leren. Je hebt er deze keer
weinig voor nodig: een vel papier, een potlood en… uien. En natuurlijk een pannetje meteen beetje water voor het “verflaboratorium!”.

Agnes laat samen met een aantal kinderen zien hoe alles gaat: en als zij het kunnen, kun jij het ook! Na het Kinderkunstcollege kun je meteen thuis aan de slag!

Wil je je klas aanmelden mail stuur een mail naar educatie@dezb.nl

Doelgroep: groep 6 tm 8
Vrijdag 12 maart
13.00 uur